Wersje kompatybilne
Jiu Hu Char (Fried Yam Bean with Shredded Cuttlefish)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g yam beans (sengkuang), peeled and cut in blocks that fit into wide feeder tube
- 100 g carrots, peeled
- 100 g cabbage, cut in wedges that fit into wide feeder tube
- 20 g garlic cloves
- 30 g shallots
- 20 g vegetable oil
- 30 g Chinese dried mushrooms, soaked until soft and shredded
- 20 g shredded dried cuttlefish, rinsed
- 100 g chicken breast fillets, skinless, cut in strips (3-5 mm)
- 20 g oyster sauce, adjust to taste
- 40 - 50 g light soy sauce, adjust to taste
-
1
tsp homemade chicken stock paste (see tips)
lub mushroom seasoning powder - 1 pinch white pepper powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Summer seafood soup
45 min
Hakka Yam Abacus
20 min
Tomato-egg soup
20 min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Soto Betawi (Beef Coconut Soup)
Brak ocen
Kimchi stew
30 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35min
Steamed Pork Patty With Rice
25min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 Std. 5 Min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min