Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla a metà
- 750 g di patate a pasta farinosa, a pezzi che entrino interi attraverso il foro del coperchio dell'Affettatutto
- 1 - 2 spicchi di aglio (opcjonalnie)
- 70 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- ¼ - ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- olio di arachidi
- 200 g di panna acida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1758 kJ / 420 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 455.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate pelate (TM6)
5 Min
Mandorle pelate (TM6)
5 Min
Bibita ACE (TM6)
6 min
Insalata di carote grattugiate (TM6)
10 Min
Insalata russa sottovuoto
1 Std. 30 Min
Focaccia patate e rosmarino (TM6)
1h
Chips di verdure al forno (TM6)
1 Std. 45 Min
Ratatouille galette (TM6)
1 Std. 30 Min
Impasto per pane veloce
45min
Carpaccio di funghi e Parmigiano Reggiano
25min
Gratin di patate con Affettatutto Bimby®
1h 10 min
Carpaccio di funghi e Parmigiano Reggiano (TM6)
25min