Tortine ricotta e cioccolato

Tortine ricotta e cioccolato

4.9 71 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 pezzi

Składniki

  • 50 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
  • 100 g di zucchero
  • 125 g di burro a pezzi
  • 160 g di farina tipo 00
  • 2 uova
  • 8 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 cucchiaino di vaniglia burbon in polvere
  • 30 g di latte
  • 150 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di zucchero a velo

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 213.6 kcal / 893.5 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 12.4 g
Węglowodany 22.7 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 90.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...