Tortine ricotta e cioccolato
TM6

Tortine ricotta e cioccolato

4.9 (58 ocen)

Składniki

  • 50 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
  • 100 g di zucchero
  • 125 g di burro a pezzi
  • 160 g di farina tipo 00
  • 2 uova
  • 8 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 cucchiaino di vaniglia burbon in polvere
  • 30 g di latte
  • 150 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di zucchero a velo

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
893.5 kJ / 213.6 kcal
Białko
4.1 g
Węglowodany
22.7 g
Tłuszcz
12.4 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Błonnik
0.6 g
Sód
90.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy