Torta mele e zenzero al Varoma
TM6 TM5

Torta mele e zenzero al Varoma

4.4 (90 ocen)

Składniki

  • 20 g di zenzero, radice fresca, pelata
  • 220 g di mele a pezzi
  • 125 g di zucchero grezzo
  • 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca)
  • 125 g di burro a pezzi + q.b.
  • 3 uova
  • 180 g di farina tipo 00
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1000 g di acqua
  • panna montata, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
711 kJ / 170 kcal
Białko
3.7 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy