Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 langostinos grandes crudos enteros
- 4 rodajas de congrio abierto (aprox. 125 g c/u)
- 125 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharadita de sal (y algo más para espolvorear)
- 35 g de aceite de oliva
- 25 g de harina de trigo
- 1 cucharadita de pimentón
- 330 g de cerveza
- 125 g de agua
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2100 kJ / 502 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1108.1 mg
Alternatywne przepisy
Crema de calabaza con langostinos dorados
1 Std.
Chipirones encebollados (Maganos)
40 Min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Congrio y patatas al vapor con tomate rústico
45 Min
Mejillones y pescado con patatas al azafrán
35 Min
Calamares en su tinta
1h 5min
Lengua de ternera al vino tinto
2h 50min
Palometa con salsa de tomate y pimientos
30 Min
Congrio con guisantes y mejillones
35 Min
Pudin de castañas
3 Std. 15 Min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min
Risotto de setas
25 Min