Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- mantequilla
- 250 g de azúcar
- 1 naranja de zumo con piel, en cuartos
- 2 yemas de huevo
- 1 huevo
-
100
g de aceite de girasol
lub 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos - 1 yogur natural
- 220 g de harina de repostería
- 1 sobre de polvo de hornear
- 1 pellizco de sal
- 20 g de cacao puro en polvo
Glaseado espejo
- 65 g de agua
- 3 hojas de gelatina (6 g) cortadas en trozos
- 50 g de cacao puro en polvo
- 110 g de nata (35% de grasa)
- 160 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1859 kJ / 444 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 70.6 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 145.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta panal
6 godz.
Ombre cake tres chocolates
1h 30min
Pastelitos de galleta, crema y chocolate
3h
Bizcocho de turrón con salsa de chocolate blanco y turrón
3h 15min
Roscón con mermelada de fresa y baño de chocolate
3h 15min
Caramelos de casadielles
25min
Baklava de chocolate - Turquía
4 godz. 45 min
Tarta versátil de celebración
1h 30min
Pastel de yogur al ras el hanout - Marruecos
1h
Triángulos de chocolate
4 godz. 30 min
Bizcocho con cobertura de almendras y chocolate
1h 10min
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50min