Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- ½ limone, preferibilmente biologico
- 100 g di zucchero
- 200 g di biscotti tipo frollini, a pezzi
- 80 g di burro molto morbido, a pezzi
Crema ai formaggi
- 50 g di latte
- 6 g di gelatina in fogli
- 250 g di mascarpone
- 300 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Composta di ciliegie
- 50 g di zucchero
- 300 g di ciliegie snocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1674.6 kJ / 400.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 321.6 mg
Alternatywne przepisy
Biscottini salati Parmigiano Reggiano e broccoli
40 min.
Bombette di Carnevale ripiene
1h
Cheesecake monoporzione al limone con coulis di lamponi
2h 30min
Muffin iperproteici ai mirtilli
40 min.
Dessert al caramello salato e cioccolato
3h 30 min.
Biscotti di vetro segnaposto
2h
Sciroppo miele e zafferano
1h
Torta Pescoffee in tazza
30min
Nuggets di pollo con salsa soyanesa ai sottaceti (senza uova)
1h
Crema al cioccolato e fragole (TM6)
20 min.
Polpettine di patate e tacchino
1h 30 min.
Cheesecake alle fragole
4 Std. 30 Min