Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base cheesecake
- 60 g di burro morbido, a tocchetti + q.b.
- 130 g di biscotti, tipo digestive
- 50 g di zucchero
Crema a base di formaggio
- 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 150 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di burro morbido, a tocchetti
- 600 g di ricotta fresca, ben asciutta
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 2000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1340.5 kJ / 320.4 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 101.3 mg
Alternatywne przepisy
Mini Pandorini (TM6)
15 godz.
Plumcake alle carote al Varoma
2 Std.
Bollito misto alla milanese
5h
Torta ai mirtilli
2 Std.
Cheesecake al melone
5 godz. 30 min
Barrette di frozen yogurt e fragole (TM6)
6 Std. 10 Min
Smoothie bowl con frutta fresca con Affettatutto Bimby®
20 min
Muffin sacher al Varoma
30 Min
Cotton Japanese cheesecake
2 Std.
Dolcetti di cioccolato e cereali
3 Std. 15 Min
Torta marmorizzata al Varoma
2 Std.
Crema per pandoro (senza lattosio)
45 dk