Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base cheesecake
- 60 g di burro morbido, a tocchetti + q.b.
- 130 g di biscotti, tipo digestive
- 50 g di zucchero
Crema a base di formaggio
- 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 150 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di burro morbido, a tocchetti
- 600 g di ricotta fresca, ben asciutta
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 2000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1340.5 kJ / 320.4 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 101.3 mg
Alternatywne przepisy
Porridge con bevanda a base di soia e frutta fresca con Affettatutto Bimby® (TM6)
25min
Torta ai mirtilli
2u.
Uova alla triestina
30min
Crema al mascarpone con mele insaporite
30min
Zavata carsolina
5h
Filetti di maiale in salsa di scalogno con patate dolci (TM6)
1u. 40min
Mini plumcake Brie e lamponi
1u.
Cheesecake al cioccolato al Varoma
1u.
Pavlova con coulis di lamponi, fichi e melagrana
6 godz.
Torta di albumi al cioccolato
50min
Salame di cioccolato al caffè
3 Std. 30 Min
Muffin alla banana al Varoma
40min