Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 200 g di farina tipo 0
- 80 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
- 60 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 30 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di formaggio di capra fresco
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 30 g di speck a fette
- 100 g di fichi con la buccia e rondelle (5 mm circa) (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1293.4 kJ / 304.6 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 52.5 mg
Alternatywne przepisy
Schiacciata con salmone affumicato e bacche di goji
2h 15 min
Strüdel mummia alla zucca e cioccolato
2h
Cheesecake della Vigilia (TM6)
4 Std. 30 Min
Lasagnetta con zucca e funghi
1h 15 min
Soufflé ai funghi e formaggi a Varoma
1 Std.
Piccoli panettoni
6h 40min
Falling Leaves (senza glutine, senza lattosio) di Damiano Carrara
15 Std.
Tartufini rum e cannella (TM6)
45 Min
Millefoglie di colomba
1 Std.
Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana
2h 40min
Cheesecake salata asparagi, ricotta e robiola
5 Std.
Crostata con fiori di zucca
1h 30min