
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 5 œufs
La farce
- 30 g d'huile d'olive
- 250 g d'oignons coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 200 g de poivron rouge coupé en lanières
- 60 g d'olives vertes dénoyautées coupées en rondelles
- 1 c. à café de paprika
- ½ c. à café de cumin en poudre
- ½ - ¾ c. à café de poivre moulu
- 400 g de filets de poulet, sans peau coupés en morceaux (2-3 cm)
La pâte à empanadas
- 390 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 120 g de beurre coupé en morceaux
- 1 œuf
- 100 g d'eau
- 1 c. à café de vinaigre (opcjonalnie)
- 1 jaune d'œuf battu avec 1 c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 183.2 kcal / 766.6 kJ
- Białko
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Sód
- 261.9 mg