Risotto mascarpone e pepe rosa

Risotto mascarpone e pepe rosa

4.6 59 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
    30 g
  • di pepe rosa in grani + q.b.
    1 cucchiaino
  • di scalogno a metà
    20 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
    160 g
  • di vino bianco
    40 g
  • di acqua
    420 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
  • di mascarpone
    70 g
  • di scorza di limone grattugiata (opzionale)
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 575.5 kcal / 2407.5 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 620.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...