![Risotto mascarpone e pepe rosa Risotto mascarpone e pepe rosa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8e8612ef8a6da2fec89def627b1ed82c/Derivates/f52edfc7c0733d1c9ecb3bf4a68bea5a436fffaf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani + q.b.
- 20 g di scalogno a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 160 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 40 g di vino bianco
- 420 g di acqua
-
½
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale - 70 g di mascarpone
- 1 cucchiaino di scorza di limone grattugiata (opzionale)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2407.5 kJ / 575.5 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 620.6 mg
Alternatywne przepisy
Lasagna ai quattro formaggi
1 Std. 30 Min
Pappardelle alla papalina
30min
Risotto alla carbonara
2 Std.
Risotto Gorgonzola e cipolle caramellate (Bimby Friend)
35min
Bruschetta salsiccia e Gorgonzola
20min
Gramigna alla salsiccia
45 min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30min
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40min
Risotto mele, speck e timo
40min
Risotto zafferano e speck
35min
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35min
Risotto zafferano e salsiccia
40min