Risotto mascarpone e pepe rosa
TM6

Risotto mascarpone e pepe rosa

4.5 (49 ocen)

Składniki

  • 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 1 cucchiaino di pepe rosa in grani + q.b.
  • 20 g di scalogno a metà
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 160 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 40 g di vino bianco
  • 420 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
    lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
  • 70 g di mascarpone
  • 1 cucchiaino di scorza di limone grattugiata (opzionale)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2407.5 kJ / 575.5 kcal
Białko
13.2 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
31 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Błonnik
0.9 g
Sód
620.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy