Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani + q.b.
- 20 g di scalogno a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 160 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 40 g di vino bianco
- 420 g di acqua
-
½
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale - 70 g di mascarpone
- 1 cucchiaino di scorza di limone grattugiata (opzionale)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2407.5 kJ / 575.5 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 620.6 mg
Alternatywne przepisy
Risotto zafferano e speck
35 Min
Risotto alla carbonara
2sa
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 Min
Risotto lardo e crescenza al miele
35 Min
Sfogliatine salate pere e caprino
1 Std. 30 Min
Risotto allo zafferano, mascarpone e mandarino (Bimby Friend)
40 min
Risotto pere e Gorgonzola
40 min
Risotto con Brie, speck e noci
35 Min
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40 min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min
Risotto Gorgonzola e cipolle caramellate (Bimby Friend)
35 Min
Risotto mele, speck e timo
40 min