Bolo de lentilhas com puré de batata-doce, aipo e brócolos

Bolo de lentilhas com puré de batata-doce, aipo e brócolos

4.4 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 doses

Składniki

  • cebola
    50 g
  • alho
    2 dentes de
  • bolbo de aipo
    30 g
  • cenoura
    60 g
  • cogumelos frescos
    80 g
  • azeite mais q.b. p/ regar
    30 g
  • lentilhas cozidas escorridas
    250 g
  • feijão-encarnado, em lata escorrido
    200 g
  • molho de soja
    20 g
  • colorau
    1 c. chá de
  • mistura de ervas aromáticas secas
    2 c. chá de
  • levedura de cerveja em flocos
    3 c. sopa de
  • flocos de aveia finos
    130 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • batata-doce s/ casca cortada em pedaços (2 cm aprox.)
    300 g
  • bolbo de aipo cortado em pedaços (2 cm aprox.)
    470 g
  • chalota
    80 g
  • manteiga
    20 g
  • vinho branco seco
    100 g
  • caldo de legumes líquido
    150 g
  • brócolos só os floretes
    350 g
  • água
    50 g
  • Sumo de lima q.b. p/ regar
  • Salsa q.b. picada p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 590.1 kcal / 2469 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 19.9 g
Węglowodany 82.8 g
Błonnik 18.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1660.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...