Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g provolone cortado em pedaços
- 1 dente de alho (ver dica)
- 50 g azeite
- 350 g curgete cortada em rodelas
- 700 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g esparguete
- Folhas de manjericão q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2604 kJ / 622.4 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1037 mg
Alternatywne przepisy
Fusilli com mascarpone e nozes
30 Min
Frango com gengibre, arroz e molho de amendoim
1sa
Alho-francês com ovo macio e molho de soja e avelã
45 Min
Cogumelos cremosos com batata assada crocante
1sa 30 dk
Frango com molho vermelho e arroz de pimentos
35 dk
Batatas recheadas
1sa 30 dk
Massa à italiana com pesto e tomate-cereja confitado (vegetariana)
30 Min
Frango Tikka Masala com massa
45 Min
Arroz de cenoura
30 Min
Panacota com pêssego
3 Std. 15 Min
Risoto de limão com peito de frango picante
1 Std. 25 Min
Tagliatelle com alho-francês, chouriço e cogumelos
40 dk