
Urządzenia i Akcesoria
Nachos z tortilli i sos mango-chili
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Nachos
-
20 g oliwy z oliwek
-
15 - 20 g wody
-
1 łyżeczka sosu sojowego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
4 tortille pszenne pełnoziarniste Ø 20-22 cm
Sos mango-chili
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
5 g oliwy z oliwek
-
200 - 250 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
2 łyżki octu ryżowego
-
½ - ¾ łyżeczki kolendry, mielonej
-
¾ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
218.3 kcal /
913.8 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
22.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
727.5 mg