Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 150 g unsalted butter, diced, cold
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
- 90 g water, cold
- ½ tsp fine sea salt
Topping
- 350 g courgettes, unpeeled, ends removed (see tip)
- 350 g plum tomatoes (see tip)
- 190 g sun-dried tomatoes in oil, drained (approx. 1 x 280 g jar)
- 30 g water
- 10 g fresh chives, finely sliced
- ½ tsp fine sea salt
- 2 - 3 pinches sea salt flakes
- 1 pinch ground black pepper
- 60 g Parmesan cheese, grated
- milk, for glazing
- 10 fresh basil leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1581.2 kJ / 377.9 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 507.9 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi with Tomato and Basil Sauce
55 min
Sushi Waffles
1h 30 min
Surimi Stick Salad (TM6)
15min
Monkey Bread (Małpi Chlebek)
3h
Focaccia with Roasted Grapes and Taleggio
2 godz.
Green Leek Gomasio
40 Min
Tomato Focaccia
3h
Antonio Bachour: Chocolate and Raspberry Heart Cookies (Metric)
9h
Brioche
8h
Citrus Oil
50min
Tomato Focaccia
3h
Lemon Tart
4h 30 min