Insalata di riso con scampi, ceci e olio al rosmarino

Insalata di riso con scampi, ceci e olio al rosmarino

4.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Olio al rosmarino
  • 10 g di aghi di rosmarino congelati
  • 250 g di olio extravergine di oliva
  • 1000 g di acqua
  • 1 - 2 cucchiaini di sale
  • 500 g di ceci in scatola sgocciolati
  • 12 scampi
Insalata di riso e scampi
  • 360 g di riso
  • 100 g di sedano a pezzi (1-2 cm)
  • 100 g di carote pelate e a rondelle (1 cm)
  • 1 porro la parte bianca, a rondelle sottili

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 494 kcal / 2067 kJ
Białko 15.4 g
Tłuszcz 17.4 g
Węglowodany 65.7 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 56.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...