Poires pochées au miel, sauce au chocolat et crumble aux noix

Poires pochées au miel, sauce au chocolat et crumble aux noix

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Crumble aux noix
  • 20 g de noix de pécan
  • 10 g de noix décortiquées
  • 20 g de copeaux de noix de coco
  • 20 g de flocons d'avoine
  • ½ c. à café de cannelle, moulue
  • 1 c. à soupe de miel
Poires pochées au miel
  • 4 poires (environ 200 g chacun), pelées
  • 1000 g d'eau
  • 1 bâton de cannelle
  • 1 cm de gingembre frais épluché
  • 1 gousse de vanille moelle grattée séparément
  • 50 g de miel
  • ¼ c. à café de sel
Sauce au chocolat
  • 100 g chocolat noir 70% de morceaux de cacao
  • 50 g de lait entier
  • 1 c. à soupe de miel
  • feuille de menthe pour la garniture

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 371.8 kcal / 1562 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 43.6 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 170 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...