Wersje kompatybilne
Poires pochées au miel, sauce au chocolat et crumble aux noix
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble aux noix
- 20 g de noix de pécan
- 10 g de noix décortiquées
- 20 g de copeaux de noix de coco
- 20 g de flocons d'avoine
- ½ c. à café de cannelle, moulue
- 1 c. à soupe de miel
Poires pochées au miel
- 4 poires (environ 200 g chacun), pelées
- 1000 g d'eau
- 1 bâton de cannelle
- 1 cm de gingembre frais épluché
- 1 gousse de vanille, moelle grattée séparément
- 50 g de miel
- ¼ c. à café de sel
Sauce au chocolat
- 100 g chocolat noir 70% de morceaux de cacao
- 50 g de lait entier
- 1 c. à soupe de miel
- feuille de menthe pour la garniture
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1562 kJ / 371.8 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 170 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisque de homard au paprika
1h 20min
Couronne à la pomme et au citron
50 dk
Couronne de Pavlova au coulis de framboise, figues et grenade
6h
Caramel au beurre salé
1 godz. 45 min
Caramel de base
25 min
Crème pâtissière
15 Min
Poires au vin rouge
5sa
Parfait vanille-mascarpone
2 godz. 40 min
Meringues fantômes
12 godz. 25 min
Mousse glacée aux fruits rouges
10 Min
Glace à la vanille
12h
Risotto aux épinards et asperges
40 dk