Gâteau vapeur aux épinards

Gâteau vapeur aux épinards

4.5 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
8 portions

Składniki

  • 2 œufs
  • 120 g de miel d'acacia
  • 50 g d'huile de tournesol
  • 100 g de farine de blé
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 50 g de feuilles d'épinards frais
  • du beurre pour le moule
  • 500 g d'eau
  • du kiwi (opcjonalnie) en rondelles, en décor

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 216.8 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 843.1 kJ / 201.4 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 25.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...