Urządzenia i Akcesoria
Schwarzwälder Kirschdessert
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Walnüsse100 g
-
Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil)150 g
-
Butter125 g
-
Zucker185 g
-
Eier2
-
Salz1 Prise
-
Weizenmehl glatt180 g
-
Kakao10 g
-
Backpulver1 TL
-
Milch25 g
-
Gelatineblätter5
-
Wasser zum Einweichen
-
Kirschen, entkernt350 g
-
Wasser30 g
-
50 g RumKirschlikör50 g
-
Schlagobers, min. 30% Fett150 g
-
Vanillezucker10 g
-
Sahnesteif1 TL
-
Kokosöl10 g
-
Schokoladenblättchen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
133 mg
Białko
13 g
Kalorie
3526.5 kJ /
843 kcal
Tłuszcz
52 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
26 g
Węglowodany
84 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Geschmackserlebnisse
5 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Herzkuchen mit Schokomousse
5 godz.
Osternest aus Germteig
2 godz.
Eierlikörtraum
2 godz.
Erdnuss-Ecken
2 godz.
Nougat-Marzipanwürfel
5 godz.
Manner Kokoskugeln
3 godz. 30 min
Himmlische Schokokugeln
3 godz. 20 min
Schokokipferl
1 godz. 30 min
Rumkugeln von Dr. Oetker
30 min
Eierlikörkekse von Dr. Oetker
1 godz. 20 min
Gefüllte Lebkuchen
11 godz. 30 min
Dotterbusserl
50 min