Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 350 - 400 g Zwiebeln, halbiert
- 110 g Butter, in Stücken
- 260 g Milch
- 150 g Semmelbrösel
- 180 g Semmelwürfel
- 2 Eier (Größe M)
- 4 TL Salz
- ¾ - 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 - 3 Prisen Muskat, gemahlen
- 200 g Karotten, in Stücken
- 50 g Tomatenmark
- 600 g Champignons, frisch, in Scheiben (5-7 mm)
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 500 g Wasser
- 200 - 250 g Schlagobers
- 2 TL Essig
- 1 TL Maisstärke mit 2 EL Wasser verrührt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2328 kJ / 556 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 2000 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haferflockenschnitzel mit Eisbergsalat
55 Min
Erdäpfelgratin
1 Std. 15 Min
Fleischlose Fleischlaibchen
35 Min
Champignonsauce
30 Min
Erbsensuppe mit Nockerl
50min
Spinatstrudel mit Erdäpfeln
1 Std. 30 Min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1 Std.
Spinatstrudel mit Schafskäse
1h 50 min
Cremige Schinkennudeln überbacken
1 Std.
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45min
Überbackene Gemüse-Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1hod. 45min
Gemüsegröstel mit Bohnen
40 Min