Erdäpfelgratin
TM6 TM5

Erdäpfelgratin

4.4 (177 ocen)

Składniki

  • Rapsöl zum Einfetten
    lub Butterschmalz zum Einfetten
  • 2 Knoblauchzehen
  • 50 g Hartkäse (z. B. Gouda, Emmentaler, Bergkäse), in Stücken
  • 200 g Crème fraîche
  • 50 g Schmelzkäse (z. B. RUPP Enzian)
  • 250 g Milch
  • 1 TL Salz
  • ¼ TL Muskatnuss, frisch gerieben
  • ¼ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
  • 1000 g Erdäpfel, festkochend

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1808 kJ / 432 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
6 g
Sód
808 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy