Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
Rapsöl zum Einfetten
lub Butterschmalz zum Einfetten - 2 Knoblauchzehen
- 50 g Hartkäse (z. B. Gouda, Emmentaler, Bergkäse), in Stücken
- 200 g Crème fraîche
- 50 g Schmelzkäse (z. B. RUPP Enzian)
- 250 g Milch
- 1 TL Salz
- ¼ TL Muskatnuss, frisch gerieben
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1000 g Erdäpfel, festkochend
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1808 kJ / 432 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 808 mg
Alternatywne przepisy
Cremige Schinkennudeln überbacken
1h
Gratinierter Nudelauflauf mit Gemüse
1h
Eiernockerl
30min
Erdäpfelgulasch
1h 10 min.
Spinatstrudel mit Erdäpfeln
1h 30 min.
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10 min.
Lasagne
1h 45 min.
Paradeisersuppe mit Käseknöderl
45 min.
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1h
Jägersauce mit Knödel
50 min.
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10 min.
Schnittlauchsauce
10 min.