Marinada Tandoori

Marinada Tandoori

5.0 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
200 g

Składniki

  • pimenta-de-caiena em pó
    2 c. chá de
  • paprika picante
    1 c. sopa de
  • coentros em pó
    2 c. chá de
  • cominhos em pó
    1 c. sopa de
  • curcuma em pó
    ¾ c. chá de
  • cravinho em pó
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    ¼ c. chá de
  • garam masala
    1 ½ c. chá de
  • alho
    4 dentes de
  • gengibre fresco s/ casca, cortado em rodelas (2 mm aprox.)
    10 g
  • azeite
    25 g
  • iogurte grego
    85 g
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    30 g
  • sal
    2 ½ c. chá de

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 212.8 kcal / 890.3 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 16.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 2945.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...