
Urządzenia i Akcesoria
Linsenfrikadellen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stück
Składniki
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebel halbiert50 g
-
Butter in Stücken30 g
-
rote Linsen, getrocknet250 g
-
Wasser450 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Haferflocken, zart60 g
-
Mehl120 g
-
Ei1
-
Porree in dünnen, geviertelten Ringen100 g
-
Salz1 - 1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Senf1 TL
-
Paniermehl50 - 60 g
-
Butterschmalz zum Braten
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
166 kcal /
694 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
284 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 1/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy