Urządzenia i Akcesoria
Kokos-Mandarinen-Kuchen (vegan)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stücke
Składniki
Teig
-
vegane Margarine zum Einfetten
-
Haferdrink160 g
-
Sonnenblumenöl80 g
-
Apfelessig15 g
-
Apfelmark60 g
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Mehl240 g
-
Backpulver2 geh. TL
-
Salz1 Prise
Belag und Fertigstellung
-
Kokosraspeln80 g
-
brauner Zucker40 g
-
vegane Margarine in Stücken80 g
-
vegane Frischkäse-Alternative300 g
-
Kokosmilch200 g
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht15 g
-
Puddingpulver mit Vanillegeschmack1 Pck.
-
Mandarinen, aus der Dose abgetropft (siehe Tipp)175 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
240 mg
Białko
6 g
Kalorie
1686 kJ /
403 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Vegan Backen
20 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kirschkuchen mit Vanillecreme
4 godz. 45 min
Veganer Apfelkuchen mit Streuseln und Baiser
2 godz.
Veganer Marmorkuchen
1 godz. 20 min
Vegane Blaubeer-Cheesecake-Muffins
1 godz. 10 min
Vegane Orangen-Croissants
3 godz. 20 min
Vegane Quarkbällchen
1 godz. 15 min
Vegane Mini-Cheesecakes
4 godz. 30 min
Kokoskuchen (vegan)
50 min
Bohnen-Burger mit Preiselbeer-Sauce (vegan)
1 godz. 10 min
Vegane Donauwellen-Cupcakes
4 godz.
Himbeer-Muffins (vegan)
50 min
Veganer Himbeer-Mandel-Kuchen
5 godz. 30 min