Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 130 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 4 Eier
- 180 g Zucker
- 130 g Haselnüsse, ganz
- 100 g Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil), in Stücken
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 130 g Weizenmehl, universal
- 2 TL Backpulver
-
1
Einmachglas Weichselkompott (Abtropfgewicht 350 g), abgetropft
lub 1 Einmachglas Kirschenkompott (Abtropfgewicht 350 g), abgetropft
Belag und Fertigstellung
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 30 g Zucker
- 100 g gehobelte Mandeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1905 kJ / 455 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wiener Rehrücken
3h 40 min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1 Std.
Nuss-Striezel
2h 10 min
Schneller Apfelkuchen
1h 30 min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40 min
Topfentorte mit Streusel
1h 55 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Obstkuchen
1 Std.
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30 min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1 Std.
Ruck-Zuck-Kuchen
1h 15 min