Schwarzer Weichselkuchen

Schwarzer Weichselkuchen

4.8 349 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    130 g
  • Eier
    4
  • Zucker
    180 g
  • Haselnüsse ganz
    130 g
  • Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil) in Stücken
    100 g
  • Zimt, gemahlen
    1 TL
  • Weizenmehl, universal
    130 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Weichselkompott (Abtropfgewicht 350 g), abgetropft
    1 Einmachglas
    1 Einmachglas Kirschenkompott, (Abtropfgewicht 350 g), abgetropft
Belag und Fertigstellung
  • Butter weich, in Stücken
    50 g
  • Zucker
    30 g
  • gehobelte Mandeln
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 455 kcal / 1905 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...