
Urządzenia i Akcesoria
Schwarzer Weichselkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten130 g
-
Eier4
-
Zucker180 g
-
Haselnüsse ganz130 g
-
Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil) in Stücken100 g
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Weizenmehl, universal130 g
-
Backpulver2 TL
-
Weichselkompott (Abtropfgewicht 350 g), abgetropft1 Einmachglas
Belag und Fertigstellung
-
Butter weich, in Stücken50 g
-
Zucker30 g
-
gehobelte Mandeln100 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
455 kcal /
1905 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Schmankerl
22 Przepisy
Austria
Austria