Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roti (indisches Fladenbrot)
- 500 g Weizen-Vollkornmehl, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Salz
- 2 TL Olivenöl
- 250 g Wasser
Mangold Fenchel Füllung
- 80 g rote Zwiebeln, halbiert
-
2
EL Ghee, (siehe Tipp)
lub 2 EL Butter - 260 g frischer Mangold in Steifen (ca. 3 cm)
- 260 g Fenchelknolle in Stücken (ca. 3 cm)
- 1 TL Salz
- ½ TL Chilipulver
- 1 TL Garam Masala
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 477 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 17.3 g
- Sód
- 801 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hirseknödel mit Spinat auf Tomatenragout (glutenfrei)
1h 20min
Koriander-Kardamomreis mit verlorenen Eiern
50min
Orientalischer Brunch
1h 20min
Dal Makhani
1h 15min
Sommergalette
1 Std. 25 Min
Ofenmelanzani mit Chermoula, Zitronenbulgur und Minzjoghurt
1h 20min
Grüne Knödel mit Kürbis-Pastinaken-Mus
1h
Belugalinsen-Lasagne
3h 35min
Korma-Gemüse-Curry
25min
Brokkoli-Spinat-Köfte-Curry
1 Std. 10 Min
Bananen-Nuss-Eis mit Datteln
6 Std. 20 Min
Freekeh-Salat mit Datteln und Nüssen
50min