Gefüllte Fenchel-Mangold-Paranthas

Gefüllte Fenchel-Mangold-Paranthas

4.1 13 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Roti (indisches Fladenbrot)
  • Weizen-Vollkornmehl etwas mehr zum Bemehlen
    500 g
  • Salz
    1 TL
  • Olivenöl
    2 TL
  • Wasser
    250 g
Mangold Fenchel Füllung
  • rote Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Ghee (siehe Tipp)
    2 EL
    2 EL Butter
  • frischer Mangold in Steifen (ca. 3 cm)
    260 g
  • Fenchelknolle in Stücken (ca. 3 cm)
    260 g
  • Salz
    1 TL
  • Chilipulver
    ½ TL
  • Garam Masala
    1 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 801 mg
Białko 18 g
Kalorie 2000 kJ / 477 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 17.3 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 80 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...