Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pork Gyro Filling
- 4 oz mozzarella cheese (low-moisture), cut into pieces
- 5 oz feta cheese, in pieces
- 2 tsp fennel seeds
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 tbsp tomato paste
- ½ oz olive oil
- 2 - 3 tsp spice mixture for gyros, to taste (see Tip)
- ½ tsp chili flakes (opcjonalnie)
- 1 - 2 sprigs fresh dill fronds
- 16 oz ground pork, broken into pieces
Phyllo Dough
- 4 oz unsalted butter, diced (1 in.)
- 10 sheets phyllo dough
Tzatziki Sauce
- 1 garlic clove
- 3 ½ oz Persian cucumber, cut into pieces (1 in.)
- 2 sprigs fresh dill fronds, plus extra to garnish
- 8 oz plain Greek yogurt
- 1 tsp lemon juice
- ¼ tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 866 kJ / 207 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 226.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meatloaf with Mushroom Sauce
1 godz. 30 min
Cheesy Stuffed Meatloaf with Broccolini and Eggplant
1h 5min
Beer Marinade
10min
Shredded Beef in Brown Ale
10 Std. 20 Min
Fish and Chips
30 min
Avocado Tuna Salad
5min
Creole Style Jambalaya
1 godz. 10 min
Gyro Spice Blend
5min
Marry Me Chicken
40 min
Chicken Meatballs with Creamy Tomato Sauce
1h 5min
Curried Chicken and Apple Salad
30 min
Creamy Mushroom and Chicken Pasta
1 godz.