Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ½ oz all-purpose flour
Rice
- 10 oz long-grain rice
- 35 oz water
- 1 tsp salt
Gumbo
- 4 garlic cloves
- 1 oz fresh parsley, leaves and tender stems
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 oz yellow onions, quartered
- 4 oz green bell peppers, cored and cut into pieces (1 in.)
- 4 oz celery, cut into pieces (½ in.)
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 - 2 tbsp Cajun spice mix
- 3 dried bay leaves
- 6 oz vegetable oil
- 28 oz chicken stock
- 4 tsp chicken stock paste (see Tip) (opcjonalnie)
- 16 oz chicken thighs, boneless and skinless, halved
- 6 oz andouille sausage, pre-cooked, sliced in rounds (1 in.)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 3 green onions, sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3236.8 kJ / 773.6 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 46.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1162.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Fajita Soup
50min
Tomato Basil Chicken Fettuccine
1 godz.
Mushroom Fettuccini
40min
Chicken, Chorizo and Potato Stew
50min
Salisbury Steak TV Dinner
1 godz.
Beef Short Rib Chili
1h 25min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Chicken Étouffée
1h 25min
Cajun Gumbo
1h 30min
Mexican Lasagna
1 godz. 20 min
Chili Oil Noodles
30 min
Peruvian Steak Bowl with Aji Verde
1 godz.