Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g sobras de pão partido em pedaços pequenos
- 250 g água
- 350 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 1 folha de louro
- 400 g tomate em pedaços
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 fio de azeite p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1223.8 kJ / 292.5 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1091.5 mg
Alternatywne przepisy
Migas de espargos
45min
Risoto de vinho tinto e cogumelos
35 Min
Açorda alentejana de bacalhau
30min
Favas no forno
1h
Choco frito com maionese de alho e coentros
2u. 40min
Sopa de tomate seca com pão
1h 25min
Pães recheados com chili de vegetais
No ratings
Feijoada de chocos
40min
Pão doce de canela
2u. 40min
Frango à Jamaicana com puré de batata e legumes
3h 5min
Cuscuz com legumes à valenciana
No ratings
Empadão de batata-doce
35 Min