Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g costela de borrego, cortada em pedaços pequenos
- 150 g vinho branco
- 1 c. sopa de pimentão doce
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 200 g cebola
- 2 dentes de alho
- 3 pés de salsa, mais q.b. p/ polvilhar
- 40 g azeite
- 150 g polpa de tomate
- 1 folha de louro
- 1 caldo de carne em cubos
- 100 g água
- Piripíri q.b.
- 6 fatias de pão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2857.6 kJ / 683 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 53.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 698.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pezinhos de porco de coentrada
1ωρ. 30 λεπτ.
Ensopado de cabrito
40 Min
Tomatada de ovos
35min
Ensopado de borrego
1ωρ.
Poejada
45min
Favas guisadas
50 λεπτ.
Burras em vinho tinto
12h 55min
Arroz de miúdos
12 Std. 40 Min
Feijoca com entrecosto
1ωρ.
Pipis
1ωρ.
Bochechas de porco
9h 10min
Ossobuco
5 Std. 15 Min