Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pão
- 250 g leite
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 8 g fermento de padeiro seco - 400 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
Molho
- 10 g salsa
- 75 g cebola
- 2 dentes de alho
- 75 g cenoura
- 20 g azeite
- 200 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
Ovos
- 1500 g água
- 50 g vinagre
- Azeite q.b. p/ pincelar
- 9 ovos
Montagem
- Azeite q.b. p/ pincelar
- Alho em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1199.6 kJ / 286.7 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 615.8 mg
Alternatywne przepisy
Tigela Benedict
50 Min
Ponche de terror
20 Min
Mini pizas de beringela
55 Min
Dumplings de camarão
4 godz.
Tártaro de salmão
1sa 30 dk
Tortellini de ervilhas com molho de gorgonzola
5h
Beringiza = beringela + piza
45 Min
Ovos escalfados com presunto e molho maltês
1 Std. 10 Min
Wraps de abacate, mozarela e pesto
10 Min
Gressinos com dip picante de abacate
1sa 30 dk
Cozer 600-1000 g de pastinaca
Brak ocen
Crepes com espinafres e ovo
1 Std. 5 Min