Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pão alentejano cortado em pedaços pequenos
- 1500 g água
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 200 g espargos verdes cortados em pedaços
- 3 dentes de alho
- 20 g coentros
- 50 g azeite
- 2 ovos batidos
- 1 laranja cortada em rodelas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1456.6 kJ / 348.2 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 845.9 mg
Alternatywne przepisy
Sopa grega de feijão (Fasolada)
30min
Choco frito com maionese de alho e coentros
2h 40min
Pernil e puré de cenoura à finlandesa (Joulukinkku and Porkkanalaatikko)
2h
Cogumelos recheados
40 Min
Doce amendoado com requeijão
20min
Rebuçados de ricota com molho de tomate e ervilhas
40 Min
Sopa de gyozas
Brak ocen
Xarém do caldo da caldeirada
30min
Noodles de arroz com tiras de porco e legumes
30min
Empadão de frango com caril
1h 15 min
Farófias com caramelo
25min
Migas de batata à alentejana
45 Min