Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Franchipán de chocolate
- 40 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 50 g de azúcar
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 yema de huevo
- 50 g de almendra molida
Montaje
- 2 láminas de masa de hojaldre
- 1 huevo batido
- azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 925 kJ / 221 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 77.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rollito de salmón sobre tosta con parmesano
40 min
Azucarillos de caramelo
24h
Pizza fantasmagórica
1 Std. 45 Min
Estrella de Navidad
2 godz. 20 min
Rollo de chocolate
3h 15min
Salmón Wellington con setas a la crema
45 Min
Helado de crema de leche
11 godz. 30 min
Crujiente de almendras
1j
Tarta de crema de galletas caramelizadas y fresas
4h 45 min
Sorbete de limón con cava
5 min
Pizza BBQ doble queso
2j 10 menit
Pizza carbonara
1j