Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
- 250 g de azúcar
- 30 g de mantequilla fría (a ser posible en un solo trozo)
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 120 g de nata (35% de grasa)
- 30 g de agua
Tiramisú
- 2 huevos
- 1 yema de huevo
- 80 g de azúcar
- 500 g de queso mascarpone
- 300 g de bizcochos de soletilla
- 200 - 300 g de café solo fuerte, frío
- Wartości odżywcze
- na 8 raciones
- Kalorie
- 21680.4 kJ / 5186.7 kcal
- Białko
- 67.7 g
- Węglowodany
- 520 g
- Tłuszcz
- 327.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 207.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 591.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de chocolate con crema de pistachos y glaseado espejo
24u.
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13 godz. 30 min
Tarta con crema de vainilla y salsa de caramelo
3h
Hojaldres de almendra
30min
Delicia de jijona con corazón de mango
13h 10min
Milhojas de turrón y crema de anís
11 Std.
Tarta crujiente de trufa y praliné de avellanas
14 Std.
Croquetas de crema catalana
9u. 10min
Tarta de dulce de leche y nubes
4h 20 min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3u. 40min
Postre en capas de bizcochos al caramelo
2h 30min
Tiramisú de limón
6 Std. 25 Min