Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ hojas de gelatina (3 g)
-
6
sobaos cuadrados (8 cm)
lub 12 sobaos rectangulares (4x7 cm) - 250 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 140 g de zumo de naranja
- 40 g de zumo de limón
- 150 g de azúcar
- 20 g de licor de naranja (opcjonalnie)
- 500 g de queso cremoso
- 300 g de leche condensada
- 1 cucharadita de piel de naranja rallada y 6 tiras de piel de naranja
- 40 g de mantequilla
- 1 pellizco de sal (pequeño)
- 1 huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1890 kJ / 452 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 121.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de mango
1h
Tarta de fruta fresca
2h 30min
Cheesecake de arándanos azules
4 Std.
Tarta marmolada de fresa y mascarpone
4 Std. 40 Min
Tarta mousse de piña
6h 30min
Tarta cremosa de melocotón
3h 15min
Cheesecake tricolor
4 godz. 30 min
Bizcocho de leche condensada
1h
Tarta de la abuela
4 godz. 30 min
Flan de queso cremoso
5 godz. 50 min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h
Pastel rápido de queso al caramelo
4h 20min