
Urządzenia i Akcesoria
Maślany kurczak ze śmietaną (butter chicken)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
fileta z piersi kurczaka pokrojonego na 3-4 cm kawałki500 g
-
pasty curry tikka100 g
-
masła klarowanego (ghee) (patrz wskazówka)40 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
kolendry, świeżej tylko liście10 g
-
ząbki czosnku3
-
zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki1 - 2
-
soli1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego2 łyżeczki
-
kolendry, mielonej2 łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
wody100 g
-
koncentratu pomidorowego70 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
500.5 kcal /
2094.2 kJ
Białko
22.7 g
Tłuszcz
41.2 g
Węglowodany
12.6 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
24 g
Sód
568.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY V
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Szybki gulasz z chorizo i fasoli
20 min
Kurczak garam masala z ryżem
40 min
Przyprawa garam masala
5 min
Kurczak garam masala
40 min
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Wieprzowina vindaloo
4 godz. 15 min
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1 godz.
Kokosowe curry z kurczakiem i ryżem
45 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.