Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g avelã
- 220 g creme de chocolate de avelã
- 2 ovos
- 2 folhas de massa folhada (42x26 cm, 320 g cada aprox.)
- 1 gema de ovo batida
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 857.4 kJ / 204.9 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 30 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa de camarão cajun com limão
30 min
Quadrados de frutos secos
1 Std. 20 Min
Waffles belgas com salmão fumado e espuma de feta
45 min
Limonada unicórnio
6h 15min
Cheesecake de laranja
9 godz.
Panquecas com tâmaras e frutos secos
15min
Beijo cor-de-rosa
1 Std. 20 Min
Waffles para o pequeno-almoço
20 min
Doce de limão e lima
5h
Mini caracóis de canela
1 Std. 30 Min
Bolo cenoura com cobertura de chocolate
55 min
Carne em massa folhada
40 min