Maronen-Apfel-Brot mit Walnüssen

Maronen-Apfel-Brot mit Walnüssen

4.7 99 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
25 Scheiben

Składniki

  • Maronen, gegart, geschält
    120 g
  • Apfel, säuerlich klein, geviertelt, entkernt
    1
  • Apfelsaft
    180 g
  • Wasser
    220 g
  • Zucker
    1 TL
  • Hefe
    20 g
  • Butter zum Einfetten
  • Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Ausstäuben
    450 g
  • Roggenmehl Type 1150
    100 g
  • Salz
    10 g
  • Walnusshälften
    80 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 157 mg
Białko 3 g
Kalorie 502 kJ / 120 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...