Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de almejas
- 5 pizcas de sal
- 20 g de aceite de oliva
- 700 g de poro, en trozos (2 cm)
- 60 g de vino blanco seco
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 3 pizcas de pimienta blanca molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 652 kJ / 155 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 349 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de calabacitas
40min
Sopa de poro y papa
30min
Berenjenas rellenas de carne deshebrada
1h
Caldillo de tomate al chipotle
30min
Pollo con mole
1h
Bacalao a la Vizcaina
1h 15min
Chilaquiles Rojos
25min
Pastel de Chocolate
3 Std.
Chiles rellenos de chicharrón en salsa de frijol negro
1h
Bases - Brócoli y salsa de tomate
2u. 5min
Ensalada de lenguado con papas, pimientos y aderezo, al vacío TM6
1h 55 min
Pipián de acuyo
20min