![Sautéed Vegetables with Broccoli Sauce (TM5) Sautéed Vegetables with Broccoli Sauce (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/561168ffde245537daf28ff79c305643/Derivates/d867eafae0fd690dd59d03b2e5382fcc6e008cc3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegetables
-
400
g carrots, cut in
wedges that fit in feeder -
325
g courgette unpeeled, cut in
wedges that fit in feeder -
75
g apple unpeeled, cored, cut in
wedges that fit in feeder
Broccoli Sauce
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g walnut, shelled
- 40 g leek
- 35 g olive oil
- 200 g broccoli florets, cut in pieces
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g white wine
- 90 g liquid vegetable stock
- 2 garlic cloves, unpeeled
- 1 - 2 pinches fine sea salt (opcjonalnie)
- ½ tsp ground nutmeg
- 75 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 6359.9 kJ / 1520.1 kcal
- Białko
- 39.6 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 115.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.9 g
- Błonnik
- 26.9 g
- Sód
- 3521.7 mg
Alternatywne przepisy
Bulghur and lentil soup
1 godz.
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25 dk
Olive Bread Rolls
2j
Date and pistachio truffles (Bethith)
45 min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1 godz.
Hot Apple Tea
40 dk
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM5)
15 Min
Tuscan bean soup
40 dk
Prune jam
55 menit
Taramasalata
15 Min
Asparagus and Pea Pasta
20min
Peach and Plum Fruit Cobbler
1 godz.