Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g apples, unpeeled, cored, cut in
wedges that fit in feeder -
500
g red cabbage, core removed, cut in 3-4 wedges that fit
in feeder - 60 g onion, quartered
- 40 g unsalted butter, diced
- 1 dried bay leaf
- 30 g red wine vinegar
- 30 g caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 150 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 100 g red wine
- 2 juniper berries
- 50 g redcurrant jelly
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 967.2 kJ / 231.2 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 334.5 mg
Alternatywne przepisy
Pink Moon Milk
10 min
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM6)
Brak ocen
Olive Spread
5 Min
Fish and Avocado Loaf
2 godz.
Summer Fruits Parcel
20 min
Prawn Toast
35min
Vegan Roulades with Dumplings and Red Cabbage
2h 20min
Devilled Eggs
20 min
Oil Free Honey Soy Chicken Cubes
15min
Rich Lemon Ice Cream
12h 10min
Smooth Peanut Butter
5 Min
Pickled red onions (Thermomix® Cutter)
1h 50 min