Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de cebolla
- 1 diente de ajo, pelado
- 500 g de jitomate guaje, en cuartos
- 25 g de aceite
- 1000 g de agua
- 195 g de fideos secos, del No. 2 (fritos o tostados) (ver tip)
- 1 cubo de caldo de pollo
- ½ cditas de sal fina, o al gusto
- crema ácida, el necesario para servir
- aguacate, en cubitos, el necesario para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1012 kJ / 241 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo
25 Min
Tradicional sopa de fideo
35min
Tinga de pollo TM6
30min
Arroz rojo
1 Std. 25 Min
Salpicón de res
1 Std.
Bisteces en salsa verde TM6
45min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min
Salsa verde cocida
30min
Chilaquiles Rojos
25 Min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45min
Chilaquiles rojos
25 Min
Salsa roja de molcajete
10 Min