Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio, a seconda del gusto personale
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 pomodoro ciliegino in quarti
- 20 g di vino bianco, secco
- 500 g di acqua
- 400 - 500 g di patate (3-4 patate) a fette (½ cm) o a pezzi (3-4 cm)
- 2 spigole (300 g ognuna), squamate e eviscerate
- 1 ½ cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale
- 1 pizzico di pepe, macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1020 kJ / 244 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Spigole all'acqua pazza
30min
Merluzzo con burro agli agrumi
50min
Carciofi alla romana
50min
Gattò di patate
1h 30min
Polpettone di carne ai funghi
1h 30min
Babà napoletano
2h 40min
Pesce al vapore con verdure miste
1h 20min
Pollo ai peperoni
1h 5 min
Peperoni marinati
55p
Menu: vellutata di lattuga, spigola e salsa di crescione
Brak ocen
Ciambellone veloce allo yogurt
1h 40 min
Orata in crosta di sale
35min