Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio, a seconda del gusto personale
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 pomodori ciliegini in quarti
- 20 g di vino bianco secco
- 500 g di acqua
- 400 - 500 g di patate (3-4 patate) a fette (½ cm) o a pezzi (3-4 cm)
- 2 spigole (300 g ognuna), squamate e eviscerate
- 1 ½ cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1020 kJ / 244 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Spigole all'acqua pazza
30p
Spigola al vapore con salsa al lime
35p
Crema pasticcera
15p
Babà napoletano
2 godz. 40 min
Polpette al sugo
45p
Seppie con i piselli
40p
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1hod. 5min
Risotto ai frutti di mare
1óra 15p
Fagioli dall'occhio a vapore e calamaretti
Brak ocen
Sardine al cartoccio con insalata di fagiolini
Brak ocen
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40p
Salmone con noodles di zucchine
25 Min