Spigole all'acqua pazza

Spigole all'acqua pazza

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo le foglioline lavate ed asciugate
    1 rametto
  • spicchio di aglio a seconda del gusto personale
    ½ - 1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • pomodoro ciliegino in quarti
    3
  • di vino bianco, secco
    20 g
  • di acqua
    500 g
  • di patate (3-4 patate) a fette (½ cm) o a pezzi (3-4 cm)
    400 - 500 g
  • spigole (300 g ognuna), squamate e eviscerate
    2
  • di sale a seconda del gusto personale
    1 ½ cucchiaino
  • di pepe, macinato fresco
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 244 kcal / 1020 kJ
Białko 26.4 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...