Maccheroni al ferretto con ragù calabrese

Maccheroni al ferretto con ragù calabrese

4.8 32 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porzioni

Składniki

Maccheroni
  • di acqua
    250 g
  • di semola rimacinata di grano duro
    500 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Ragù calabrese
  • di cipolla a pezzi
    50 g
  • peperoncino rosso piccolo
    1
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di salsiccia di maiale fresca, sgranata
    300 g
  • di carne di manzo taglio muscolo a tocchetti (2 cm)
    150 g
  • di carne di maiale magra, a tocchetti (2 cm)
    150 g
  • di vino bianco secco
    50 g
  • di passata di pomodoro
    700 g
  • di concentrato di pomodoro
    80 g
  • foglia di alloro secca
    1
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di zucchero
    1 cucchiaino raso
  • di patate pelate e a tocchetti (1 cm)
    150 g
Terminare la preparazione
  • pecorino o Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 728 kcal / 3048 kJ
Białko 28.1 g
Tłuszcz 31.1 g
Węglowodany 74.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 1663.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...