Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 rama de cilantro
- 1 rama de hierbabuena fresca
- 2 hojas de laurel, secas
- 1700 g de agua
- 700 g de carne de res en cubos (chambarete)
- 1 ½ cucharada de sal
- 1 elote, partido en 4 o 5 trozos
- 1 chayote, pelado y en trozos
- ½ papa, en trozos
- 80 g de ejotes
- 1 zanahoria, en rodajas (2 cm)
- 1 calabacita, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 794 kJ / 189 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz a la mexicana
50min
Caldo de pollo con arroz
35min
Arroz rojo
1h 25min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1u.
Caldo de pollo de la abuela
1h 15min
Tinga de pollo
30min
Picadillo con rajas
25min
Picadillo
25min
Bisteces a la mexicana
30min
Caldo tlalpeño
1u. 20min
Tostadas de picadillo
1h 10min
Pozole Rojo
1h 30 min