Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla
- 150 g de rábano
- 200 g de jitomate
- 15 g de chile guajillo, sin venas ni semillas
- 1700 g de agua
- 1 pizca de comino en polvo
- 3 dientes de ajo
- 2 hojas de laurel, secas
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1 ramita de mejorana fresca
- 400 g de maíz pozolero, precocido
- 1200 g de carne de cerdo, cortada en cubos (pierna, lomo, costilla)
- 2 cditas de sal
- 2 cditas de orégano
- 200 g de lechuga orejona, picada
- limones para acompañar
- chile piquín, seco para acompañar
- tostadas para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1885.6 kJ / 450.7 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 850.6 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 dk
Salsa roja de molcajete
10 Min
Enchiladas suizas
1sa
Cochinita pibil
4sa
Chicharrón en salsa verde
35 dk
Chilaquiles rojos
25 min
Caldo de camarón
40 dk
Caldo tlalpeño
1h 20min
Chilaquiles divorciados
1sa
Salpicón de res
1sa
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 Min
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min