Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla
- 150 g de rábano
- 200 g de jitomate
- 15 g de chile guajillo, sin venas ni semillas
- 1700 g de agua
- 1 pizca de comino en polvo
- 3 dientes de ajo
- 2 hojas de laurel, secas
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1 ramita de mejorana fresca
- 400 g de maíz pozolero, precocido
- 1200 g de carne de cerdo, cortada en cubos (pierna, lomo, costilla)
- 2 cditas de sal
- 2 cditas de orégano
- 200 g de lechuga orejona, picada
- limones para acompañar
- chile piquín, seco para acompañar
- tostadas para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1885.6 kJ / 450.7 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 850.6 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Arroz rojo
1h 25min
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min
Chicharrón en salsa verde
35min
Salsa martajada
50min
Enchiladas suizas
1h
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Chiles en nogada
1h
Chilaquiles rojos
25min
Pozole Verde
1 Std. 20 Min
Chilaquiles divorciados
1h