Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 trozo de jengibre fresco pelado (de aprox. 2 cm)
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 tomates en rama en cuartos
- 20 g de aceite de oliva
- 1 pimienta de Cayena desmenuzada
- 1 pellizco de sal
- 100 g de vino blanco
- 1000 g de mejillones
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 875 kJ / 209 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 505.8 mg
Alternatywne przepisy
Brócoli dorado con salsa de atún
20 Min
Bacalao en salsa de tomate
30 min
Fideos chinos con verduras y tiras de ternera
1 Std.
Conejo asado al chimichurri con guarnición de zanahorias
1 Std.
Allipebre de rape
45 Min
Dorada asada con ajo y perejil
25min
Navajas con mojo verde
40 Min
Mejillones en salsa de tomate con pasta
35 Min
Rape al curry verde
1 godz. 10 min
Gincóctel de langostinos
50 min
Pulpo à Lagareiro - Portugal
1h 30 min
Lubina al horno al estilo italiano con dip de pimientos asados y ensalada de hinojo
40 Min