Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 trozo de jengibre fresco pelado (de aprox. 2 cm)
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 tomates en rama en cuartos
- 20 g de aceite de oliva
- 1 pimienta de Cayena desmenuzada
- 1 pellizco de sal
- 100 g de vino blanco
- 1000 g de mejillones
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 875 kJ / 209 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 505.8 mg
Alternatywne przepisy
Pulpo a la plancha con salsa a la Arrabiata
40min
Bacalao sous vide en cama de pimientos
1h 15min
Ensalada de hinojo, apio y manzana verde
15min
Vinagreta de jengibre y limón
5min
Mejillones al vapor (1000 g)
30min
Menú: Manojos de judías verdes. Sardinas en papillote
40min
Caballa en escabeche de verdura y fresas
26h 10 min
Bacalao a baja temperatura con patatas rotas (Al vacío)
1h 50 min.
Navajas con mojo verde
40min
Papillotes de salmón al estilo mediterráneo con hierbas frescas
40min
Caballa en aceite
24 Std. 50 Min
Solomillo de cerdo al estilo coreano con ensalada de arroz
45min