Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de aceite de oliva
- 10 g de mantequilla
- 350 g de chalotas, en mitades a lo largo
- 150 g de vino blanco
- 120 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 1 pimienta de Cayena seca entera
- 800 g de habas frescas
- 550 - 600 g de tomate frito
- hojas de perejil fresco para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 266.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30min
Coliflor al vapor con salsa de cacahuetes
50min
Espinacas con garbanzos a la sevillana
45min
Estofado de berenjena picante
30min
Ensalada pesto de berenjena salteada con arroz
1h
Judías verdes crujientes con chalotas
35min
Habas guisadas a la portuguesa
50min
Berenjenas rellenas con alubias y tomate
1h
Pilpil de garbanzos, acelgas y bacalao
1h
Menestra de verduras a la sidra
1h 30min
Alcachofas con habitas al azafrán
50min
Acelgas y ajetes con huevos
40min