Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 500 g de patatas en trozos de 5 cm
- 300 - 350 g de acelgas (con penca) en trozos de 5 cm
- 500 g de mejillones
- 1 cucharadita de sal
- 4 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de pimentón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1056 kJ / 252 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 666.7 mg
Alternatywne przepisy
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30 min
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1j
Judías verdes con salsa bechamel al curry
30 min
Acelgas y ajetes con huevos
40 min
Coliflor al vapor con salsa de cacahuetes
50 menit
Judías verdes al vapor con pollo en salsa y cacahuetes
25 min
Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos
45 Min
Acelgas en adobillo
40 min
Menestra de verduras a la sidra
1j 30 menit
Judías verdes rehogadas y sardinas en papillote
35 Min
Palometa, puerros y guisantes al vapor de sidra
1j
Coliflor salteada para dos
25 min