Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade

Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porties

Składniki

Forel in Parmezaan-macadamia korst
  • zalmforelfilets (± 200 g)
    2
  • zout
    ¼ tl
  • gemalen peper
    ¼ tl
  • citroen 1 stuk schil (1 x 2 cm) en het sap
    1
    1 sinaasappel, 1 stuk schil (1 x 2 cm) en het sap
  • Parmezaanse kaas in stukken
    40 g
  • macadamia noten gegrild en gezouten
    40 g
  • zachte boter
    10 g
  • gedroogde tijm
    1 tl
Rode bietensalade
  • rode bieten (1-2 bieten), in stukken
    160 g
  • appel (± 100 g), in vieren gesneden
    1
  • wortelen (1-2 wortelen), in stukken
    100 g
  • peterseliewortel (1-2 peterselie), fijngehakt
    70 g
  • olijfolie
    10 g
  • zout
    ½ tl
  • gemalen peper
    ½ tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 53 g
Kalorie 2499 kJ / 597 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 7.2 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...